Kuorosta

Kuorosta

Baltic Gospel Singers aloitti toimintansa vuonna 1994. Silloin kuoron tarkoitus oli toimia eräänlaisena projektikuorona Dragsfjärdin seurakunnan ja Baltic Jazz’in yhteishankkeessa ”jatsijumalanpalvelus”. Tämä joka kesäinen tapahtuma elää edelleen mutta sen lisäksi Baltic Gospel Singers konsertoi ja esiintyy monessa muussakin yhteydessä. Baltic Gospel Singers’ien kohokohtiin kuuluu kolmen CD –levyn nauhoitukset ja julkistaminen. Mielenkiintoisia, antoisia ja hauskoja tapahtumia ovat olleet myös kuorokiertueet Ruotsiin, Tanskaan, Norjaan, Viroon ja Ahvenanmaalle sekä lukuisat kotimaiset konserttimatkat.

Kuoronjohtaja Peter Södergård sanoo: ”Menneisyyttä katsellen ei voi kuin ihmetellä sitä ihmismäärää, joka tavalla tai toisella on innolla osallistunut kuoron tekemisiin. Tänä päivänä kuorossa on noin 25 aktiivijäsentä, mutta kaiken kaikkiaan on vuosien varrella lähes sata laulajaa osallistunut gospelkuoron toimintaan ja heidän lisäksi on suuri määrä muusikoita vetänyt kortensa kekoon.

Kuoromusiikki ei ole ilmaista. Haluammekin jatkuvasta tuesta kiittää Kemiönsaaren kuntia ja varsinkin Dragsfjärdin työväenopistoa sekä Kemiön kansalaisopistoa. Myöskin Kemiön saarten seurakunnat sekä eri rahastot kuten Konstsamfundet ja Svenska Kulturfonden ovat edesauttaneet Baltic Gospel Singers’ien toiminnan jatkumista.”